fbpx

Høy Intensitet Interval Trening

HIIT-øvelser gjør at føler deg fantastisk!

HIIT-trening kombinerer eksplosiv styrke-utholdenhet, muskel utholdenhet og forbedrer oksygenopptaket, ofte på et umenneskelig nivå, og likevel er det så avhengighetsskapende. Alle som virkelig har trent helt ut til det ekstreme har sannsynligvis opplevd følelsen når lungene gir opp og musklene ikke lenger følger ordre. Og likevel er sensasjonene av dette som en diger endorfinbølge – som gir deg en utrolig god følelse! Etter en slik treningsøkt vet hver eneste celle i kroppen din at noe har skjedd.

Høy intensitet-øvelser

HIIT betyr bokstavelig talt “Høy Intensitet Interval Trening” Vi gir det også betydningen “rask, kortvarig og krevende trening” Det er mange måter å gjøre HIIT øvelser på. For eksempel vil du kanskje oppnå treningsmålet ditt så kjapt som mulig, gjøre så mange repetisjoner som mulig, eller bytte mellom intervalltrening og hvor mye hvile det blir instruert.

Spennende og allsidige øvelser for alle

Makia Metodens HIIT-bevegelser er allsidige og funksjonelle – ikke lengre bare armhevinger og sit-ups. Øvelsene er bestemt ut fra ditt treningsnivå og utstyr. “hvor og når som helst” tenking er spesielt relevant for HIIT som kan gjøres så lenge du har en overflate og en timer for å hjelpe deg, de raskeste HIIT øvelsene kan til og med gjøres mens du venter på bussen.

Ulike effekter

Det er, selvsagt, forskjellige effekter produsert av forskjellige typer HIIT. Det er forskjell på en 5- minutters HIIT, hvor du lærer å gjøre flere gjentakelser enda raskere, enn en 15-minutters treningsøkt hvor du trener selv etter du kjenner deg helt ferdig. Hovedforskjellen blir at lettere HIIT-økter utvikler oksygenopptaket og muskelutholdelsen, mens mer krevende økter og øvelser involverer at du sprer styrken din over hele treningsøkten.

Kaloriforbrenning

Alle HIIT er ekte kalori forbrennere; en intensiv treningsøkt medfører økt energiforbruk på 25% i løpet av de neste 24 timene, selv når du ikke trener. Farvel til overflødig fett! Faktisk kan du også ha lagt merke til at på grunn av en forbedret metabolisme, føles huden din å være uvanlig varm flere timer etter treningsøkten.

Ikke bare HIIT øvelser

HIIT alene utvikler ikke styrke. Dette selve grunne for at HIIT passer så godt sammen med tyngre kroppsvekt-trening, Makia Metoden utnytter dette. Vi anbefaler HIIT-trening minst en gang i uken, men flere HIIT er også bra, men ikke glem at du blir sterkere når du hviler. Avhengig av personens treningsnivå, trenger alle minst en hviledag i uken.

Du kan overvåke din utvikling

Makia Metoden inneholder 120 forskjellige HIIT-øvelser. En HIIT-treningslogg er tilgjengelig slik at du kan overvåke din utvikling i en grafisk form.
Her kan du prøve Makia Metodens HIIT øvelser. Denne øvelsen krever ingen treningsutstyr.

 

Start her