High Interval Intensity Training

HIIT-övningar gör att du mår bra

HIIT-träning kombinerar kraftuthållighet, muskeluthållighet, träning av syreintag, ofta på nästan omänsklig nivå, men ändå på ett sådant beroendeframkallande sätt. Alla som har tränat på extrem nivå har upplevt känslan när lungorna ger upp och musklerna lägger av. Och ändå är den rådande känslan ett endorfinrus och EN FANTASTISK SKÖN KÄNSLA! Efter en sådan övning vet varje cell i din kropp att något verkligen hänt.

Högintensiva övningar

HIIT betyder bokstavligen “hög intensitetsintervallträning”, men vi Makia Method-förespråkare kallar det “kortvarig, snabb och krävande träning”. Det finns ett stort antal sätt att göra HIIT-övningar. Du kanske till exempel vill uppnå ditt prestationsmål så fort som möjligt, göra så många repetitioner som möjligt eller växla mellan intervalltyp och vila enligt instruktioner.

Mångsidiga och spännande övningar för alla

Method Makias HIIT-rörelser är mångsidiga och intelligenta – inte bara push-ups och sit-ups. Övningarna bestäms av din utrustning och lämplighet. “Vart som helst, när som helst” – tänkandet är särskilt lämpligt för HIIT som en del av träningen kan bara göras med marken under dig och en timer för att hjälpa dig, och de snabbaste HIIT-övningarna kan göras även när du väntar på bussen.

Olika effekter

Det finns naturligtvis olika effekter som produceras av olika typer av HIIT, trots att alla de är ungefär samma sak. En 5-minuters HIIT-övning lär dig att göra mer repeteringar än någonsin, och en ett 15-minuters träningspass ger dig förmågan att fortsätta trots känslan av intensiv trötthet. Betoningen i lätta HIIT-övningar är syreintag och muskeluthållighet, medan krävande rörelser karakteriserar karaktäristiskt muskeluthållighet och förmågan att sprida styrkan över träningspasset.

Kaloribrännare

Alla HIIT-övningar är effektiva kaloribrännare; ett intensiv träningspass betyder ökad energiförbrukningen i vila med så mycket som 25% under de följande 24 timmarna. Säg hej då till fett! Faktum är att du kanske har märkt att på grund av påskyndad metabolism kan din hud känna sig ovanligt varm i timmar efter en period av träning.

Inte bara HIIT-övningar

HIIT-övningar kan inte utveckla styrka på egen hand. Egentligen är det här anledningen till att de gör en så bra kombination med kraftbaserade kroppsviktsträning och ett exempel på detta är Methoden Makia. Systemet rekommenderar HIIT-träning minst en gång i veckan, men ytterligare HIIT-övningar kan du kasta in så många som du vill!Men glöm inte att utvecklingen även sker under vila. Beroende på personens träningsnivå behöver alla minst en vilodag i veckan.

Du kan övervaka din utveckling

Method Makia innehåller 120 olika typer av HIIT-övningar. En HIIT-träningshistorik produceras så att du kan övervaka utvecklingen i grafisk form.

 

Börja här