Method Makia: Från online fitness test till en otrolig kropp

Makia Method är ett system som kan leda till en otroligt funktionell och kraftfull kropp. Vårt begrepp innebär att du utför ett nivåtest, identifierar dina styrkor och så du kan träna på så många sätt som möjligt.När du utnyttjar detta tillvägagångssätt utvecklar du både din styrka och rörlighet.

Startnivåtest

Method Makia bygger på kroppsviktsövningar. Programmet börjar med ett adaptivt fysiskt konditionstest som kartlägger hela kroppen i 20 olika områden. Om du är nybörjare kommer du inte att erbjudas allt för utmanande rörelser att utföra. Om du har erfarenhet av träning, kommer träningsplanen att förbereda dig för din första träning enligt din kapacitet.Observera att varje användare bara behöver bara utföra detta test en gång.

Testet är adaptivt, vilket innebär att om du är nybörjare kommer du inte att erbjudas allt för utmanande rörelser i början. Om du redan har gjort kroppsviktsövningar tidigare, motsvarar nivåtestet i sig en lika krävande träning eftersom det även mäter utmanande rörelser.Testet utförs endast en gång.

Efter att ha analyserat resultaten av ditt fysiska konditionstest skapar systemet unikastartvärden för alla program.Method Makia vill göra det möjligt för alla att kasta sig in i fitnessvärlden.Därför innehåller det både Starter och Pro-program för både nybörjare och aktiva sportentusiaster.

Med målet att utveckla hela kroppen på ett balanserat sätt, tillåter vårt program att träna med eller utan utrustning.Det handlar inte om att köpa orimligt dyr sportutrustning för att bygga musklerna du vill ha. En chin-up bar och gymringar kommer att räcka, även för de mest krävande träningsessionerna.

Massor av olika specialprogram

Med Method Makia kan du vara säker på att ditt träningsprogram alltid är unikt och aktuellt. Du väljer ett träningspass som fokuserar på specifika muskelgrupper eller färdigheter (t.ex. göra en handstand). Dessutom kan du byta träningssessioner när som helst och alla nivåer du når kommer att överföras till det nya programmet.

Method Makia övningar

När du har avslutat ditt konditionstest är du redo att komma igång med träningen. Du börjar med en uppvärmningsrutinen och fortsätter sedan till ett träningspass.

Rörelseregler

Varje träningspass är baserad på en kombination av övningar. Method Makia inkluderar kraft samt mobiliseringsövningar inom ett enda träningspass. Således kan du träna alla dina muskler och uppnå imponerande resultat på kort tid.En övning består av 4-5 olika typer av övningar.

Kraftövningarna består av repetitioner eller statiska ställningar. Alla innehåller en personlig timer som låter dig övervaka tiden när du utför de statiska sessionerna.Med hjälp av individuella signaler indikerar timern också varaktigheten av viloperioder mellan övningarna.

Svårighetsgrader

Efter övningarna utvärderas svårigheten med hjälp av en lättanvänd skala. Enligt denna uppskattning anpassar systemet ett optimalt träningspass för dig. Om någon muskelgrupp utvecklas snabbare kommer programmet att utmana den i enlighet med detta. Om resultaten är långsammare kommer svårighetsgraden att öka gradvis. Programmet säkerställer att träningen är säker och allt för utmanande rörelser erbjuds inte innan kroppen är redo för dem.